Meesterwerk met Huib Modderkolk; De Kring 18 november 2019

TALKSHOW 

In deze editie is de getalenteerde onderzoeksjournalist Huib Modderkolk (Volkskrant) te gast voor een gesprek over de schaduwkant van internet en over veiligheidsdiensten die razend druk zijn met digitale spionage, sabotage en het ontmaskeren van hackers. Hoe ver reikt de macht van de veiligheidsdiensten en hoe beïnvloedt dat onze levens? Hoe kwetsbaar zijn we als we steeds meer vertrouwen op techniek?

‘Een pageturner…spannend en verontrustend’, schreven recensenten over Modderkolk’s boek  ‘Het Is Oorlog, maar niemand die het ziet’. Aanvankelijk werd de journalist gedwarsboomd door de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD omdat zijn boek te onthullend zou zijn. Pas na enige aanpassingen kon het worden gepubliceerd (september 2019). Het beleefde vrijwel meteen een vierde druk.

Meesterwerk is een serie interviews op Sociëteit De Kring met journalisten, wetenschappers en artiesten, onder leiding van de journalist Joan Veldkamp.

Biografie Huib Modderkolk (1982)

Modderkolk studeerde Politicologie en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2008 werkte hij bij NRC Handelsblad waarin hij met collega’s een spraakmakende serie publiceerde over de NSA-documenten van Edward Snowden. In 2015 stapte hij over naar de Volkskrant. In 2017 kreeg Modderkolk de prestigieuze journalistieke prijs De Tegel uitgereikt voor een interview met oud PVV-woordvoerder Michael Heemels. In 2018 won hij samen met Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) De Loep voor geruchtmakende onthullingen over het werk van de AIVD.  

Modderkolk is ook vaste gast bij het programma ‘De Wereld Draait Door’ waar hij op heldere wijze praat over digitalisering.

18:30 - inloop
19:00 - programma in Club Up