Zee, strand, oesters en wijn; 20 mei 2021

Onder het genot van oesters en wijn maakte ik op donderdag 20 mei een denkbeeldige wandeling langs het mooie Nederlandse strand met de schrijver Martin Hendriksma, de kunstenaar Bruno van den Elshout en de zangeres Doeshka Vrede...
foto horizon: Bruno
https://www.youtube.com/watch?v=BOvkm_5LXBo&t=2131s

 

       aanzee

Hendriksma vertelt over zijn nieuwe boek ‘Aan zee; een kroniek van de kust’. Lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen smeedt hij aaneen tot een keten van zilte verhalen. Wie wist dat honderden Nederlandse vissers gevangen werden genomen door Engelse kaapvaarders die onze kust jarenlang onveilig maakten?’ Boeiend en relevant’ (NRC); Prachtige verhalen (Het Parool)

Conceptueel kunstenaar Bruno van den Elshout - altijd op zoek naar waardevolle ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden - vertelt over het mooie boek NEW HORIZONS dat is aangekocht door musea wereldwijd en over de portretten die hij op het strand maakte van 144 mensen, in al hun kwetsbaarheid.

       doeshka

De getalenteerde jazz & soul-zangeres Doeshka Vrede - ‘Ik ben daar waar artisticiteit te ontdekken en te ontmoeten is’ - brengt ons in vervoering met zwoele zomernummers. Ze wordt begeleid door de pianist Merlijn Nash.

https://www.kring.nl/agenda/zee-strand-oesters-wijn