Schrijver Ru de Groen brengt een ode aan Wim T. Schippers; december 2023

‘Ik doe wat ik niet laten kan, wat op mijn pad komt en waar ik zin in heb.’ Aldus de multi-artiest Wim T. Schippers, bedenker van onvergetelijke tv-series zoals ‘De Fred Haché Show’, ‘Hoepla’ waarin bloot de maat was en het pikante ‘Waldolala’.
Altijd was Schippers in het nieuws. Zijn kunstprojecten - een vloer besmeerd met pindakaas in verschillende musea en een zwevende steen voor het Ministerie van VWS - riepen zowel bewondering als ontzetting op.
Voor het ipad-tijdperk waren eindeloze autoritten alleen dragelijk dankzij de Bert & Ernie tapes (Sesamstraat; Een Uur Niet Zeuren) waarin Schippers met verve de rol van Ernie op zich nam en vergeet ook niet de onnavolgbare radiouitzendingen ‘Ronflonflon met Jacques Plafond’ met Wilhelmina Kuttje in de hoofdrol.

In december interviewde ik de schrijver Ru de Groen over zijn mooie boek, een kroniek van het veelomvattende werk van de kunstenaar. Het werd een wervelende avond met mooie anekdotes en hilarische videofragmenten, o.a uit de hitserie 'We zijn weer thuis'. Bert en Ernie passeerden ook de revue, evenals softporn vanuit nachtclub Waldolala waar ik als tiener tot mijn grote woede niet naar mocht kijken van mijn ouders (die uiteraard zelf wèl keken).